06 823 187 80

jeanet.hamstra@uitgeverijzilt.nl

Lijfkracht

Sleutel tot ontspanning, heling en ruimte

Huub ter Haar

’In een tijd van oorlog, inflatie en energiecrises is het van groot belang om diep te kunnen ontspannen. Dat doe je door ruimte te leren geven aan je emoties als angst en boosheid. Dat lukt beter als je met je aandacht in je lijf bent.’ Dat zegt auteur Huub ter Haar. Van zijn hand verscheen medio oktober bij uitgeverij Zilt het boek Lijfkracht. Sleutel tot ontspanning, heling en ruimte.
Ter Haar schetst de gevolgen van de overspannen prestatiemaatschappij. We zitten teveel in ons hoofd. Daardoor verliezen we de verbinding met ons lijf. Dit leidt tot klachten als spanning, pijn en somberheid. Die signalen willen ons een andere kant op helpen. Maar deze tekenen herkennen we niet meer, omdat we in ons hoofd zitten.

Het gevolg is dat grote groepen mensen mentale klachten ervaren. Uitval van werk door stress en burn-out neemt nog steeds toe. Huisartsen schrijven bijvoorbeeld 20% meer antidepressiva voor aan jongeren. Meer dan drie miljoen mensen slikken medicatie om hun klachten te verdoven. Daarnaast zijn velen verslaafd aan alcohol, verdovende middelen en gokken.

Wat is hierin een uitweg? Als je met je aandacht in je lijf bent word je toeschouwer van je doen, denken en voelen. Dit geeft ruimte. Zo neemt de ontspanning toe. Wie dit ervaart, zal eerder herstellen van pijn- en spanningsklachten. Het verbetert bovendien je innerlijke kompas: meer openheid voor intuïtie en inspiratie. Achter in het boek staat een negen praktische handvatten voor een lichaamsbewust leven.

Huub ter Haar

Huub ter Haar

Huub ter Haar (Nijmegen) is lichaamsgericht therapeut, innovator en theoloog. Hij heeft een succesvolle eigen praktijk, die ook de naam Lijfkracht draagt. Eerder schreef hij Gelijkspel. Portretten van homo topsporters, Uw opinie in de krant en Bouwen met groen en glas. www.lijfkracht.nu