06 823 187 80

jeanet.hamstra@uitgeverijzilt.nl

Wandelen met Hella

Avontuur met een goed gesprek

Hella van der Wijst

Beroepswandelaar Hella van der Wijst hoeft bijna nooit meer uit te leggen waarom ze zo van wandelen houdt. Heel Holland lijkt wandelen te hebben (her)ontdekt. Sterker: ‘Wandelen is het nieuwe stoer’, zoals acteur Daniël Boissevain aan Hella bekent. Ook ‘het wandelgesprek’ heeft hiermee een vlucht genomen. De buitenlucht, geen directe confrontatie en de ruimte voor gedachtes die nog niet af zijn, zorgen als vanzelf voor een ander gesprek. Zoals Hella die jarenlang voerde in KRO De Wandeling en Het gevoel van de Vierdaagse en nog maandelijks heeft voor Plus Magazine en Wandel.nl.

Met bekende en minder bekende Nederlanders verkent ze de natuur en legt ze hun bijzondere levensverhalen vast. Petra deelt met Hella hoe het zover kwam dat haar echtgenoot eerst hun zoon en daarna zichzelf van het leven beroofde. Mart vertelt op het blotevoetenpad over haar veel te jong overleden dochter Roos. Oud-minister Bruno Bruins wandelde zich weer gezond nadat hij aan het begin van de coronacrisis instortte en zanger Tim Knol wandelde er dertig kilo af!

Behalve wandel- en levensverhalen bevat Wandelen met Hella ook mooie wandelcitaten, het ABC van WANDELEN van Midas Dekkers en ontrafelt Hella hoe elk tijdstip van de dag zijn eigen ‘wandelcharme’ heeft. Én deze keer wordt Hella zelf (wandelend) geïnterviewd door journalist Eva Hoeke, bekend van o.a. Volkskrant en LINDA.

Hella van der Wijst

Hella van der Wijst

Hella van der Wijst is een veelzijdige mediavrouw. Ze is bekend van radio en tv en ze schrijft o.a. voor Plus Magazine en Wandel.nl. In 2019 schreef ze het boek TROOST als je iemand mist en eind 2020 kwam De kracht van SAMEN uit. In 2006 verscheen haar eerste wandelboek: Hella’s voetsporen.