06 823 187 80

jeanet.hamstra@uitgeverijzilt.nl

Zeg me waarom? Indrukwekkende verhalen van nabestaanden na zelfdoding

10 oktober 2022 | Nieuws

Eind november verschijnt Zeg me waarom? Nabestaanden over de impact van zelfdoding.

Gemiddeld maken vijf mensen per dag in Nederland een einde aan hun leven. Iedereen kent wel iemand, ver weg of dichtbij. Zelfdoding heeft een enorme impact op degenen die achterblijven. Naast het verdriet en gemis spelen er ook emoties als onbegrip, machteloosheid, boosheid en schuld. Rondom zelfdoding heerst nog steeds een taboe; het is moeilijk er over te praten.
Zeg me waarom? biedt 14 ervaringsverhalen van nabestaanden, die worden ondersteund door op maat gemaakte verbeeldingen. Waardevol zijn ook de deskundige bijdragen van prof. dr. Jos de Keijser, prof. dr. Manu Keirse en Marinus van den Berg.

Het boek is gemaakt door Marjan Spelbrink (schrijfster) en Emilio Veendorp (beeldend kunstenaar, geestelijk verzorger). Met het maken van dit boek willen zij eraan bijdragen dat zelfdoding uit de taboesfeer komt.

Op het omslag komt deze mooie quote:
“Een suïcide doodt méér dan de persoon die de hand aan zichzelf slaat. Het is ook een bruusk eind van het levende contact dat je had. Iets van jou sterft mee, en al wat blijft, is een reeks vragen. Zelden was een titel meer op z’n plaats.”
Frénk van der Linden

Na de boekpresentatie op 19 november (die in besloten kring plaatsvindt, waarbij de nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten en een boek krijgen overhandigd) is het boek te verkrijgen of te bestellen bij iedere boekhandel in Nederland en online.